SetupSlovenčina

WebFTP

WebFTP je webový klient pre FTP (File Transfer Protocol), ktorý umožňuje používateľom prenášať súbory medzi ich počítačom a vzdialeným FTP serverom pomocou webového prehliadača. Vo väčšine prípadov nie je potrebné inštalovať žiadny ďalší softvér na používanie WebFTP, pretože sa jedná o webovú aplikáciu, ktorá je dostupná prostredníctvom webového rozhrania.

WebFTP poskytuje podobné funkcie ako bežné desktopové FTP klienty, ako je napríklad možnosť prezerania, sťahovania, nahrávania, presúvania a mazania súborov a priečinkov na FTP serveri. Okrem toho môže tiež podporovať funkcie ako správu prístupových práv, zmeny atribútov súborov a ďalšie pokročilé operácie súborového systému.

WebFTP je užitočný pre používateľov, ktorí potrebujú pristupovať k svojim súborom na vzdialenom serveri, ale nemajú prístup k tradičným FTP klientom alebo si ich nemôžu nainštalovať. Tiež môže byť užitočný pre používateľov, ktorí pracujú na zariadeniach, na ktorých nie je možné nainštalovať ďalší softvér, ako sú napríklad verejné počítače v knižniciach alebo internetových kaviarňach.

WebFTP je dostupný v Setupe v menu HOSTINGY, záložka Web & FTP.

Po kliknutí na tlačidlo WebFTP vás automaticky prihlási na FTP server, kde môžete vykonávať zmeny, ako napríklad:

  • Zmazať adresár alebo súbor
  • Premenovať adresár alebo súbor
  • Zmeniť práva súboru
  • Nahrať súbor
  • Vytvoriť adresár