SetupSlovenčina
Úvod > Domény > Ako zmeniť vlastníka či platiteľa domény

Ako zmeniť vlastníka či platiteľa domény

Zmena platiteľa domény

 
Zmeniť platiteľa domény (a tak isto aj webhostingu či webstránky) je veľmi jednoduché. Stačí sa prihlásiť do svojho zákazníckeho účtu v Setupe a v menu Financie si zvoliť podmenu Fakturačné údaje. V ňom si môžete zmeniť fakturačnú adresu.
 
 
Zmena vlastníka (držiteľa) domény
 
Zmena vlastníka znamená zmenu zápisu v registri domén o držiteľovi domény. Postup závisí od koncovky domény, ale základom je vždy poslať nám požiadavku, že chcete zmeniť držiteľa. Túto požiadavku môžete poslať najlepšie zo Setupu cez menu Pomoc - Vytvoriť Nový tiket, alebo e-mailom z kontaktnej mailovej adresy, ktorú máte uvedenú v menu Používatelia. Nezabudnite uviesť názov domény, o ktorú ide, a údaje nového držiteľa (meno/názov, adresu, meno kontaktnej osoby, e-mail, telefón, mobil). Ak budeme potrebovať ďalšie údaje, po obdržaní vašej požiadavky si ich vypýtame.
 
Zmenu držiteľa .sk a .eu domén je možné realizovať priamo v Setupe na https://www.setup.sk ,
  • Prihláste sa do Setupu
  • Kliknite v ľavom menu na Zoznam domén -> Nastavenia -> Držiteľ , kliknite na Zmeniť
Ak už nie su aktívne terajšie kontaktné údaje držiteľa (mailová adresa), môžete si najskôr zvoliť možnosť Zmeniť kontaktné údaje aktuálneho držiteľa  a následne, keď zmena kontakných udajov prebehne,  zvoľte možnosť Previesť doménu na nového držiteľa.